Kan man ændre fordelingsnøglen

Om indkaldelser, dagsorden, varsel, lovlighed, beslutningsdygtighed, afstemningsregler m.v.

Kan man ændre fordelingsnøglen

Indlægaf MikD » 6/05/2013 20:56

Kan man ændre fordelingsnøglen gennem et almindeligt forslag på en generalforsamling? Eller skal der en vedtægtsændring til? Eller kan man slet ikke ændre den oprindelige fordelingsnøgle uanset hvad?
MikD
Novice
Novice
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 4/01/2011 21:42

Re: Kan man ændre fordelingsnøglen

Indlægaf molan » 7/05/2013 09:17

MikD skrev:Kan man ændre fordelingsnøglen gennem et almindeligt forslag på en generalforsamling? Eller skal der en vedtægtsændring til? Eller kan man slet ikke ændre den oprindelige fordelingsnøgle uanset hvad?


Fordelingsnøglen skal ændret på en generalforsamling ved kvalificerede flertal, eller enstemmighed.

Ofte vil et kvalificerede flertal være nok hvis det er simpelt, eks. man slå to lejligheder sammen i en andel. Men hvis det er grundlæggende omlægninger hvor den enekelt andelshaver påvirkes med ændrede vilkår, så kan det kræver enstemmighed- selvom det ikke tydelig fremgår af vedtæger eller lovgivningen.

Årsagen er at man ikke ved flertals afgørelser kan ænder på allerede aftale økonomiske vilkår (De folkevalgte myndigheder er dog en undtagelse, dvs. kommuner, regioner og staten). Der skal altså være en accept fra begge parter, nemlig foreningen som den ene part og andelshavere som den anden part, eftersom en ændret fordelingsnøglen påvirker alle så skal alle også acceptere de nye økonomiske vilkår.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Generalforsamlinger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron