Side 1 af 1

Mægleransvar

Indlæg: 25/05/2005 07:55
af Niller-Århus
Hejsa!

Jeg er i en andelsforening, som er under likvidering efter salg til investor. Nu er vi stødt på en mindre tvist. Da mægleren i sin tid udfærdigede provenuberegning tog han ved indfrielse af et indekslån udgangspunkt i en forkert restgæld, hvilket nu er kommet frem og har en betydning på ca. tkr. 350 i mindre provenu for foreningen.

Spørgsmålet er nu, hvad skal konsekvensen være for os? - for ejendomsmægler? Nogen der har input/erfaringer?

Forårshilsen,
Niller

Indlæg: 25/05/2005 15:50
af pm
Hej Niller

- se artikel hos Erhvervsmælger Chr. Hjort -
http://wcm.chrhjorth.dk/default.asp?PageNumber=2185

særligt paragraf omkring "lovindgreb" - der står det du har brug for!

Andelsboligforeningen har således f.eks. i medfør af loven krav på godtgørelse, såfremt ejendomsmægleren har begået fejl ved beregning af andelsboligforeningens salgsprovenu, hvilket bl.a. kan forekomme ved, at der ikke er taget højde for et eventuelt tilbagebetalingskrav vedrørende ydet offentlig støtte.


bedste hilsner

PM

Indlæg: 25/05/2005 17:11
af Niller-Århus
Hej igen,

1000-tak for info og link. Med andre ord, så er vi sidestillet med en forbruger - og ikke erhverv (hvilket mægler påstår). Så vi har en ret god sag, når nu mægler har taget udgangspunkt i en forkert restgæld på et indekslån, ikk'? :smile2:

Vi sætter advokaten på opgaven.

Mange hilsner,
Niller

Citronen presses til sidste dråbe

Indlæg: 26/05/2005 14:07
af Repo
En ting er juraen. Noget andet er spørgsmålet om kravet bør rejses? :smile23:

Ville en korrekt udregning have medført at ejendommen ikke ville blive solgt? I så fald mener jeg at det er OK at rejse kravet.
Anderledes ser det ud, hvis kravet alene rejses for at presse de sidste dråber ud af spekulationen. I så fald ville jeg have store moralske kvaler... Det er jo et faktum, at foreningen skylder pengene, så det er reelt ikke en ekstra udgift.
Men god moral er der ikke meget af på andelsboligmarkedet i øjeblikket!!