Konvertering fra Andelsforening til Ejerforening

Salg af foreningens ejendom for at opnå stor økonomisk gevinst.

Konvertering fra Andelsforening til Ejerforening

Indlægaf MartinM » 26/09/2005 21:17

Hejsa,

Jeg har, som så mange andre, fået den fantastiske ide, at hvis nu min andelsforening blev konverteret til en ejerforening, så ville alle score kassen ved et evt. salg af lejlighed. Jeg kan også indledningsvist forstå, at dette ikke er så let igen.

Jeg er ikke velbevandret indenfor feltet og synes ikke rigtigt, at jeg finder svaret her i forummet, kun en indikation af, at salg kun kan finde sted til en ekstern investor. Er det muligt, at jeg kan gå en grundlæggende indføring i hvorfor det ikke er tilladt at konvertere vores forening til en ejerforening? Det er jo trods alt vores forening, der ejer bygningen og os, der ejer foreningen. Kan jeg også få en grundlæggende indføring i alternativerne, f.eks. salg til investor?

Jeg ved godt, at det er meget at bede om, og skulle svaret ikke findes her, så tror jeg, at jeg prøver vores administrator, men jeg kunne forestille mig, at jeg ikke er den eneste, der gerne vil have svar på mine spørgsmål, så jeg håber at dette forum kan besvare spørgsmålene.

Med venlig hilsen
Martin
MartinM
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 26/09/2005 21:07

Indlægaf nvn » 20/10/2005 13:06

Hej Martin,

Generelt er reglerne om ejerligheder, således at ejendomme opført før 1966 ikke kan opdeles i ejerlejligheder. Det være sig både boligudlejnings- og andelsboligejendomme.

Det bedste i øjeblikket er at opløse andelsboligforeningen og sælge ejendommen til en investor. På den måde kan i realisere værdien i ejendommen og samtidig blive boende e jeres lejligheder som lejere.

Venlig Hilsen

Nicolai
nvn
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 20/10/2005 13:01

Indlægaf moccha » 21/10/2005 19:45

Hej Martin.
Da det ikke længere er lovligt at opløse andelsforeningen for umiddelbart derefter at oprette en ny forening via investor, er muligheden at sælge til en investor, som herefter vil fungere som udlejer, således at I kan bo til leje.
Dette vil betyde en stor huslejestigning, for mit vedkommende betyder det, at den sum jeg fik ved salget af min andelslejlighed, er spist op i løbet af ca. 13 år.
Hvis du har planer om at bo i din lejlighed i en længere årrække, vil et salg være en dårlig handel og omvendt - har du tænkt dig at flytte, vil det være en gevinst.
Var det ikke en idé at prøve en valuar?
moccha
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 268
Tilmeldt: 18/07/2005 09:30


Tilbage til Salg af foreningens ejendom

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron