Side 1 af 1

Handelsværdi som udlejningsejendomme

Indlæg: 9/11/2007 13:34
af 4ndelshaveren
Jeg faldt over følgende artikel i JP, der beskriver hvordan udlejningsejendomme gennem spekulation får en ekstra høj værdi end den, som lejerne har muligheden for at overtage på andelsbasis til markedspris.

http://epn.dk/finans/realkredit_bolig/a ... 161964.ece

Konklusionen må være at AB'erne kan få en langt højere pris ved at likvidere foreningen og sælge til en investor.

Indlæg: 17/11/2007 12:08
af aratan
Det har du utvivlsomt ret i, hvis man kan finde en investor som vil betale markedsprisen for ens ejendom så er der sikkert mange penge at hente.

Så har man dog bare ingen andelsforening længere... Og investoren gør det næppe fordi han synes man er flink, han skal tjene penge på sin investering og de penge kan kun komme fra din husleje. Dvs om det er en fordel for en afhænger af ens tidshorisont, skal man bo der mange år endnu så er det ikke sikkert det er en god forretning samlet set...

Re: Handelsværdi som udlejningsejendomme

Indlæg: 26/11/2007 18:45
af Løvendahl
Det gode onde

Med valuarmetoden og muligheden for frasalg af andelsboliger til en investor, gik der et skår i andelstanken, da andelsboligerne dermed er blevet en udvidet ejerforening. En andelsboligs værdi er komparativ med en ejerboligs. Hvis I vil sikre ”andelstanken” vil det være den bedste idé, at få boligerne vurderet efter valuarmetoden. Dermed ligger boligernes pris klods op og ned ad markedsprisen. En investor skal derfor være en rigtig flottenheimer, som vil betale betydeligt over markedspris for at købe andelshaverne ud. En andelshaver vil jo ikke sælge sin andel, til det han kan få for den til hver en tid (markedsprisen). Kun når der kommer en rigtig flink fyr og tilbyder priser, der gør det attraktivt at flytte, vil andelshaveren sælge sin bolig. Ring endelig, hvis du støder på denne flinke investor, for ham har jeg aldrig mødt endnu!

Med venlig hilsen

Løvendahl

Indlæg: 27/11/2007 01:33
af moccha
Hvad er dit telefonnummer? Jeg har mødt ham.

Indlæg: 27/11/2007 10:03
af Peter
Løvendahl skrev:
[...]valuarmetoden. Dermed ligger boligernes pris klods op og ned ad markedsprisen.


moccha skrev:Hvad er dit telefonnummer? Jeg har mødt ham.


Det skyldes nok, at i den virkelige verden vurderer langt de fleste valuarer under den reelle markedspris. Formentlig er det kun Wismann, der leverer en teoretisk korrekt vurdering. Findes der andre, hører jeg gerne nærmere!

Indlæg: 27/11/2007 15:40
af Løvendahl
Hvem er denne Wismann, og hvad kan han som en almindelig valuar ikke kan? Og hvad er en teoretisk rigtig pris? // Løvendahl

Indlæg: 1/12/2007 13:56
af aratan
Han hedder Lars Wismann, Wismann Property Consult.

Det er ikke så meget at han kan noget andre ikke kan, de andre kan sikkert godt, men de gør det bare ikke...

Indlæg: 1/12/2007 15:37
af Løvendahl
Ok, jeg vil huske navnet, tak for det.