Ejendomsavancebeskatning

Salg af foreningens ejendom for at opnå stor økonomisk gevinst.

Ejendomsavancebeskatning

Indlægaf forumdeltager » 24/11/2008 17:53

Hej alle.

Allerførst en stor tak til alle (og i særdeleshed Jens Arentoft) for inspiration og spændende læsning.

Jeg har ledt efter tråde herinde, som kunne svare på mit spørgsmål, men jeg tror at vores konstellation og situation er sjælden.
Jeg håber at nogen kan vejlede os alligevel.

Vi er 5 unge, som tilsammen ejer 5 af 5 andele i en lille andelsforening. Andelsforeningen ejer en lejlighed, som beboes af os.

Vi påtænker at opløse foreningen og sælge lejligheden.

Mit konkrete spørgsmål går på, hvorvidt vi er underlagt ejendomsavancebeskatning eller ej?
Ændrer det eventuelt ved svaret, at nogle af andelshaverne påtænker at fraflytte lejligheden, inden denne er afhændet, og fremleje deres værelse indtil afhændelsesdatoen? Dog uden at ophæve deres medlemskab af andelsforeningen.

Mange håbefulde hilsner
J.R.
forumdeltager
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 23/11/2008 16:04

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 24/11/2008 23:00

I kan formentlig benytte skattefritagelsesreglen i ejendomsavancebeskatningsloven
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0 ... x?id=17352

§ 8, Stk. 4. Fortjeneste eller tab ved afståelse, herunder ved udlodning af likvidationsprovenu i det kalenderår, hvori selskabet m.v. endeligt opløses, af aktier, andelsbeviser og lignende værdipapirer, der er forbundet med brugsret til en beboelseslejlighed i en ejendom med flere beboelseslejligheder, medregnes ikke ved opgørelsen af skattepligtig indkomst efter aktieavancebeskatningsloven, hvis lejligheden har tjent til bolig for ejeren af værdipapiret eller dennes husstand i en del af eller hele den periode, hvori denne har ejet værdipapiret, og hvor betingelserne for at kunne afstå værdipapiret skattefrit efter nærværende stykke har været opfyldt.

Er det en ejerlejlighed eller en andelslejlighed andelsforeningen ejer og har i skattemæssigt fradrag for andelsforeningens renteudgifter ?
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf forumdeltager » 25/11/2008 22:24

Admin. Jens Arentoft skrev:Er det en ejerlejlighed eller en andelslejlighed andelsforeningen ejer og har i skattemæssigt fradrag for andelsforeningens renteudgifter ?


Hej Jens Arentoft (og andre).

Først og fremmest tak for svaret. Jeg har tidligere stiftet bekendtskab med den nævnte paragraf og håber også, at vi kan læne os op ad dén. Min bekymring er dog, at vi situationen er, at vi som enkeltpersoner ikke ejer en andels-lejlighed hver, men i fællesskab (i kraft af vores andelsforening) ejer en ejer-lejlighed. Kan paragraffen tolkes, så denne konstellation også er indbefattet?

Konkrete svar på dine spørgsmål:
Andelsforeningen ejer en ejerlejlighed. Alle øvrige lejligheder i ejendommen er også ejerlejligheder (hvis det skulle have relevans).
Vi er hver fradragsberettiget 20% af renteudgifterne til andelsforeningens realkreditlån. Ligeledes betaler vi hver 20% af ejendomsværdiskatten.

Vh J.R.
forumdeltager
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 23/11/2008 16:04

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 26/11/2008 00:26

Det lyder som den type andelsforening der ikke er omfattet af andelsboligloven og skattemæssigt betragtes som sameje.

Så er det formentlig denne bestemmelse der skal anvendes:

§ 8. Fortjeneste ved afståelse af en- og tofamilieshuse og ejerlejligheder skal ikke medregnes, hvis huset eller lejligheden har tjent til bolig for ejeren eller dennes husstand i en del af eller hele den periode, hvori denne har ejet ejendommen, og hvor ejendommen har opfyldt betingelserne for at kunne afstås skattefrit efter nærværende stykke.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Salg af foreningens ejendom

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst