Side 1 af 1

Andelsbolig på tvangsauktion - lejere

Indlæg: 16/01/2016 11:51
af Richard
Når en andelsbolig sælges på tvangsauktion, kan andelshaverne blive siddende i deres boliger på alm. lejevilkår - som jeg har forstået det. Indebærer det, at de enkelte andelshavere bliver pålagt at betale indskud/forudbetalt leje for at kunne blive i boligen ?

Re: Andelsbolig på tvangsauktion - lejere

Indlæg: 16/01/2016 14:52
af marka
Der er tit begræsninger på hvor længe man må udleje sin andel - så de kan modsat ejerlejligheder ikke blive boende for evigt :-)
De har iøvrigt ikke ret til at blive boende, andelsboliger sidestilles ofte med lejeboliger, da andelsbeviset er en brugsret man køber og samtidig er der også fra andelsforeningerne krav om at du beboer andelen personligt.

Re: Andelsbolig på tvangsauktion - lejere

Indlæg: 16/01/2016 14:59
af Richard
Tak for dit svar Marka. Jeg har formuleret spørgsmålet forkert. Jeg mente en hel andelsboligforening der går konkurs, hvorefter foreningens ejendom sælges på tvangsauktion, således at andelshaverne fortsætter som lejere i de enkelte boliger. Undskyld forvirringen.

Re: Andelsbolig på tvangsauktion - lejere

Indlæg: 16/01/2016 15:49
af marka
Hehe ja det er jo et lidt andet spørgsmål.

Der burde stå en del om det i vedtægterne - hvis foreningen begærer konkurs.
Ifht hvad der sker vil det som regel være sådan at du har mistet din brugsret og kurator vil sørge for at dække underskudet ind ved salg til en investor, eller deslignende. De er herefter ikke forpligtet til at lade jer blive boende. Det er sandsynligt de måske vil lave foreningen om til lejeboliger, ejerlejligheder etc.

Husk på brugsretten til andelen er købt ind i foreningen og ikke ind i den fysiske bygning.

Hvis den overgår til lejlighed kan de kræve adgang til boligen, renovere den og derefter forhøje husleje - samtidig at med at i skal renovere den ved fraflytning. Der kom dog en lov i sommers såvidt jeg husker omkring omfanget af renovering ved fraflytning. I skal samtidig også alle sammen have nye lejekontrakter og dermed også indbetale depositum, husleje osv

Re: Andelsbolig på tvangsauktion - lejere

Indlæg: 16/01/2016 19:42
af Richard
Mange tak for dit svar Marka.