lokumsaftaler og andet suspekt i.f.m. fællesarealer

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

lokumsaftaler og andet suspekt i.f.m. fællesarealer

Indlægaf larsm » 29/01/2009 18:08

I vores forening er der ved stiftelsen for mange år siden lavet nogle aftaler om fællesarealerne for at lokke folk med fra lejer til andelsbolig - aftaler som så blev indskrevet på andelsbeviserne - et ex :
Mezzaninlejligheden på 220kvm fik således tildelt råderetten over foreningenens (2-300kvm) have, og det er noteret i andelsbeviset, så derfor kan alle vi andre ikke bruge haven , MEN de betaler den samme boligafgift som alle andre lejligheder på 220kvm , lejlighedens værdi er også den samme som de andre på 220kvm!

Andelen er har skiftet hænder nogle gange efterhånden, og dem der bor der nu, bor der jo i god tro - den er også "den almindelige opfattelse" her i foreningen, og har altid været, at "dét må jo være i orden, for det står jo indskrevet i andelsbeviset" - men vi er nogle stykker som mener at DET LUGTER AF LOKUMSAFTALE og kan da ikke være helt rent trav....for at udtrykke det diplomatisk.

Kan det mon have sin rigtighed, at man, ud over de lovmæssige tildelte loft/kælderrum, kan påberåbe sig råderet/brugsret over et areal i samme forstand som sin andelslejlighed, uden at det fremgår af boligafgiften og andelensværdi ?
larsm
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29/01/2009 16:56

Indlægaf larsm » 30/01/2009 00:36

måske har jeg formuleret mig utydeligt, så for en sikkerheds skyld vil jeg tilføje at, alle der har en mening, viden om eller andre inputs, må hellere end gerne kommentere ovenstående - eller spørge ind til emnet hvis det er uklart formuleret.
vh
Lars
larsm
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29/01/2009 16:56

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 30/01/2009 21:44

Hvis det er sket ved stiftelsen er der ingen der har fået frataget bestående haverettigheder og derfor kan ordningen næppe ændres.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf larsm » 1/02/2009 12:48

Problematikken er at få gjort dette så det ikke ændrer noget for de nuværende andelshavere, men om man kan ændre i indskrivningerne ved fremtidige "handler" med andelsbeviset ?

Vi er ved at undersøge om man på en rimelig og fornuftig måde kan få alle indskrivninger fjernet, således at en andelshaver kun har "ret" til sin bolig, og foreningen tilbyder fællesarealer til låns - så på et tidspunkt i fremtiden vil alle have de samme goder og rettigheder i forhold til den enkeltes boligafgiften.

Der er selvfølgelig også et økonomisk aspekt, da de andele som har ekstra arealer indskrevet, altså brugsretten, faktisk kan advisere andelen tilsalg inc. helt gratis faciliteter som fx op til 3 ekstra rum, eller en have som kan betragtes privat! (men så langt er snakken ikke kommet endnu)
larsm
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29/01/2009 16:56

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 2/02/2009 20:57

Foreningen kan tilbyde at købe andelene for herefter at videresælge dem uden brugsret til haverne.

Nuværende andelshavere mister en ret, hvis de ikke med medsælge brugsretten til haven. Uden brugsret til haven er det måske sværere at sælge.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf larsm » 3/02/2009 14:20

Ja - det er en mulighed (som nok aldrig kommer på tale)

Kunne man så ikke med rimelighed fremsætte den påstand, at haven repræsenterer en merværdi, og derfor er boligafgiften ikke tilsvarende andelens værdi. (jvf § 6 i normalvedtægterne.)

så kommer der lige to spørgsmål i forlængelse af dette:
- Er brugsret det samme som esklusivret ?
eller:
- Hvis havens størrelse ikke er defineret, og den ikke repræsenterer en værdi, ville man så i princippet ikke kunne indskrive en brugsret i andre andelsbeviser, da der jo ikke vil ske en værdiforringelse i forhold til den enkelte andel ?
larsm
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 29/01/2009 16:56


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster

cron