Sælger siger, at mangler og fejl skal være ulovlige

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Sælger siger, at mangler og fejl skal være ulovlige

Indlægaf pebo » 25/09/2009 11:26

Vi har lige købt en andelslejlighed, hvor sælger har skiftet de oprindelige gas-kogeplader ud med induktion. Problemet er bare, at han ikke har trukket nye el-ledninger fra måleren og ud til køkkenet, så da vi tænder ovn og to kogeplader, springer sikringerne.

Vi får en el-installatør til at kigge på det, og han siger, at det ikke er ulovligt ikke at trække en ny ledning, men det i hvert fald ikke er hensigtmæssigt, da induktionspladerne trækker så meget strøm, at der skal laves en ny gruppe på måleren og trækkes nye elkabler til køkkenet.

Vi fortæller sælger dette, men han siger, at sålænge det ikke er ulovligt, vil han ikke betale.

Vi mener, at det må betragtes som en fejl/mangel (det er ikke omtalt i vurderingsmandens rapport og der er ikke lavet en el-attest).

Desuden står der i overdragelsespapirerne, at sælger gerne må lave forbedringer i lejligheden, men de skal laves i overensstemmelse med loven og "håndværksmæssigt korrekt".

Hvor står vi? Skal vi bare selv betale ny el-installation eller er det en fejl/mangel, som sælger skal betale?
Og hvad kan vi gøre, hvis han holder fast i, at det kun er et spørgsmål om lovlighed?
pebo
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 24/09/2009 10:55
Geografisk sted: København

Indlægaf Korkia » 25/09/2009 12:24

Hold fast i jeres påstand. Elinstallationerne lever ikke op til den indsatte induktionsplade, så derfor må induktionspladen anses for at være af begrænset værdi. Få en professionel til at hjælpe med at formulere jeres krav.
Korkia
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 132
Tilmeldt: 14/03/2005 00:55

Indlægaf Løvendahl » 26/09/2009 14:45

Fra 1. jan 2008, er der nye regler om el i køkkeninstallationer, så hvis sælger har lavet forbedringer efter det tidspunkt skal han bla. andet etablerer jord mm. Har han ikke gjort det er efter min nuværende opfattelse (ikke nærlæst reglerne kun et resume) en ulovlig installation han har foretaget.

Kontakt din autoriserede elektriker og spørg denne til råds om de nye regler og hvad det vil koste. Dette krav bør du nu kunne gøre gældende overfor sælger, da han har accepteret at ville betale for genoprettelse af ulovlige installationer.
P.S. Det er altid interessant for alle at høre, hvordan et problem blev løst i sidste ende, husk derfor at skrive, hvordan problemet blev løst.

Venlig hilsen

Løvendahl
Cand.jur.


Kontakt mig hos Justa Advokatfirma på info@justa.dk. - tlf: 75 71 10 00
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55

Indlægaf molan » 24/08/2011 11:13

Nu skriver du ikke hvad der videre skete. Men ud fra hvad du skriver gætter jeg på følgende.

Installation er uhensigtsmæssige men lovlig udført. Hvorfor du selv hænger på den og ikke kan gøre krav gællende. Derfor har du heller ikke fået noget af sælger.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 11 gæster