Udvidelse af boligareal

Om husorden, vedtægter og vedtægtsbestemmelser som ikke er omtalt i en anden tråd

Udvidelse af boligareal

Indlægaf pemi » 12/09/2011 17:49

Vores andelsboligforening består af et antal rækkehuse. Halvdelen er opført med udnyttet tagetage og resten uden. Boligafgiften er fordelt i forhold til andelshavernes andel i foreningens formue.
I de mindre boliger er der ønsker om at udnytte tagetagen. Man vil fastholde den lave boligafgift for de mindre boliger ved at foretage udbygningen som forbedring.
Spørgsmål 1: Kan generalforsamlingen vedtage, at boligafgiften efter udvidelse af boligarealet skal reguleres, så den svarer til, hvad de øvrige andelshavere betaler for et tilsvarende antal m2. ?
Spørgsmål 2: Kan generalforsamlingen vedtage, at boligafgiften generelt skal fordeles efter det beboede areal (m2) for de enkelte boliger ?
På forhånd tak for svar.
pemi
Novice
Novice
 
Indlæg: 12
Tilmeldt: 9/09/2011 08:07

Indlægaf molan » 13/09/2011 09:28

Til Spørgsmål 1: Der er her tale om en omfordeling af andelsfordelingen, så en regulering af boligarealet vil skal altså både afstedkommen ændring i boligafgiften men også i andelskronen. Dvs. øget salgspris for de pågældende andele.

Spørgsmål 2: Sådan er det i forvejen så det skal ikke vedtages af generalforsamlingen.

I er reelt i gang med at udvide andelsboligforenings værdi samt foretage ændringer i fordelingen af andelskronen. Bare husk boligafgiften er bundet på andelskronen og den er bundet op på boligarealet. En øget værdi af andelsboligforening betyder også større beskatning af samme.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Vedtægter og husorden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron