"Lejlighedens vedligholdelsesstand" - uenig med sy

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

"Lejlighedens vedligholdelsesstand" - uenig med sy

Indlægaf Christian73 » 14/03/2012 15:49

Hej igen ... :smile5:

I synsrapporten for vores nye lejlighed, er der ud for rubrikken "Lejlighedens vedligeholdelsesstand" vurderet "4-5" ud af 6 mulige, dvs over middel stand. Hvis man er uenig i dette og evt. kan få en synsmand på der understøtter dette, er det så muligt at få nedslag i prisen efterfølgende? Eller er det så tilpas gummi-agtige vurderinger, at det ikke er besværet værd.

Faktuelt er det meste af lejlighedens vægge og paneler kun malet én gang - hvilket er meget tydeligt - smålister er sprunger over, lister mangler, masser af huller i vægge, et par stedet for lakken er slidt af gulvet, helt generelt en masse sjusk og mangler.

Tak igen for svar

Chr
Christian73
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 14/03/2012 05:44

Indlægaf molan » 14/03/2012 16:44

Hej,

Ved præsis hvad du mener, men det er gummi-artige vurderinger, fordi vurderinger alene vurdere vedligeholdelsesstand i forhold til normalt standen og ikke i forhold til nyistandsat eller total renoveret.

Rent prismæssige gør det ikke større forskel end at du altså kan sige at du vil kun byde kr. x, fordi du ikke synes vedligeholdelsesstand mv. gør at du synes at det er x+y værd.

Det bør du gøre er at tilbyde hvad andelen er værd for dig, og hvis den pris det forlanges er højere, så find noget andet.

For at en andel skal nedsættes rent prismæssigt ved lov, så skal den være i en ikke funktionelt/beboelsesværdig stand. At den vedligeholdelsesstand som de fleste lejligheder er i, bære præ af at være vedligeholdt af klumpedumper som ikke lave noget som helst pænt og ordentligt, er bare ærgerligt for sådan nogle som dig og mig.

Så længe det er funktionelt/beboelsesværdig og lovligt (EL og VVS), så er alt ok for at være indeholdt i andelsværdien. Nyistandsat/renoveret vil faktisk kunne tælle som forbedringer der kan forøger prisen yderligerer.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster