Rust i badeværelsesrør

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Rust i badeværelsesrør

Indlægaf JesperEmma » 14/05/2012 16:38

Vi flyttede ind 15. december 2011, i hvad der er vores total drømmebolig. Sælgers vurderingsmand havde kigget på lejligheden og sagt god for den!

Vi opdagede så i sidste måned, at et vandrør på badeværelset (vi tror, hele opgangen deler dette rør - og vi bor i stueetagen) er rustent ved gulvet, og et rimelig dybt "hul" ind i røret. Hvor dybt, har vi på ingen måde forstand på - vi aner ikke, hvor tykt sådan et gammelt støbejernsrør er!

Eftersom sælgers vurderingsmand har beset lejligheden, inden vi flyttede ind, er det så alligevel vores problem? Vi har trods alt boet i lejligheden i fem måneder nu, og først lige opdaget rusten. Det er dog ikke noget der kun er kommet indenfor de fem måneder. Det var rent tilfælde vi opdagede det, for det var bare min kæreste der kom til at støde ind i røret med brusesvaberen, og så dryssede der bare stumper af røret af.

Findes der nogle gode råd til os? Vi vil gerne være 100% rustet (ha, ha) med informationer, inden vi går tilbage til sælger.[font=Tahoma] [/font]
JesperEmma
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 14/05/2012 16:31

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 14/05/2012 18:13

Er det et vandforsyningsrør eller en faldstamme ?

Hvis røret er et lodret rør som benyttes af alle beboere vil det normalt være andelsboligforeningen der betaler for udskiftning. Det vil fremgår af vedtægterens bestemmelse om vedligeholdelse hvem der har ansvaret for røret.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf molan » 15/05/2012 12:29

I begge tilfælde er det ikke sælgers problem, det var ikke en mangel som sælger kan forventet at være bekendt med og ansvarlig for. Udskiftninge såfremt det ikke er andelsforeningen (som Admin. Jens Arentoft siger har de fleste foreninger lodrette rør som definition på fælles rør), vil formentlig ikke løbe op i et beløb som vil afstedkomme mulighed for at vinde en sag (ca. 10% at købssummen er tommefinger reglen pt.).

Så med minder at du har betalt maksimalpris og denne som følge heraf er for høj, så er det dit eller andelsboligforeningens problem. Såfremt du har betalt maksimalpris og denne som følge heraf er for høj, så har du en sag, men denne vil sælger sikkert afvise og så er det igen forenings bestyrelse som har godkendt prisen som er ansvarlig.

Jeg har svært ved at se at sælger skulle kunen hænge på den, med minder det kan bevises at denne var vidne om det på tidspunkt og at det er individuelt og ikke andelsboligforeningen pligt.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15

Indlægaf JesperEmma » 16/05/2012 09:02

Admin. Jens Arentoft skrev:Er det et vandforsyningsrør eller en faldstamme ?

Hvis røret er et lodret rør som benyttes af alle beboere vil det normalt være andelsboligforeningen der betaler for udskiftning. Det vil fremgår af vedtægterens bestemmelse om vedligeholdelse hvem der har ansvaret for røret.


- det er kun et vandforsyningsrør, tror jeg!

Men vi må hellere til at få kigget lidt på vedtægterne! Tusind tak for svaret! :)
JesperEmma
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 14/05/2012 16:31


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster