Skjulte mangler og udbetaling af salgssum

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Skjulte mangler og udbetaling af salgssum

Indlægaf jensen#1 » 27/02/2013 15:06

Vi har solgt vores lejlighed pr. 1. februar og sælger overtog allerede andelsboligen den 15. januar.
Vi har, siden vi købte den for ca. to år siden, sat den i stand og deriblandt fået udført autoriseret vvs og elarbejde. Vi solgte den inklusiv forbedringer, så højere end andelskronen, men med et afslag på 50.000 i forhold til den udbudte pris.

Vi har efterfølgende fået en mail fra bestyrelsen om, at el arbejdet er ulovligt. Bestyrelsen har med vores godkendelse sat en uvildig elektriker til at kigge købers mangelliste igennem, men vi har endnu ikke hørt noget.
Siden salget har vi modtaget en del af salgssummen til at dække ejendomsmægler samt vores andelsboliglån. Men de har stadig tilbageholdt et større beløb. Dette beløb synes vi er ret voldsomt, i forhold til at sælger har gjort indsigelser om el arbejdet, som vi har givet ca. 35.000 for at få udført fra bunden af.

Hvor længe kan de tilbageholde det fulde beløb? Og burde de ikke skønsmæssigt ansætte det og udbetale resten? Kan vi kræve at dette beløb bliver forrentet? Vi har læst at vi som sælger skal have mulighed for at udbedre disse mangler. I dette tilfælde vil vi vel kunne få den autoriserede elektriker til at gøre det arbejde, vi har betalt for, eller hvordan står vi her? Og hvis det ikke viser sig, at det udførte arbejde er ulovligt, vil vi så kunne kræve nogen form for erstatning - fx renter. Det er et ret stort beløb at have stående ude.
jensen#1
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 27/02/2013 14:58

Re: Skjulte mangler og udbetaling af salgssum

Indlægaf molan » 28/02/2013 12:16

Forening skal netop tilbageholde et beløb som de er sikker på kan dække manglerne.

Jo I kan godt selv få det udbedret, men I har ikke krav på forrentning i perioden.

Hvis det ikke er udført efter loven, så er det et mellemværende mellem jer og jeres elektriker, som I kan kræve fordring på efterfølgende.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 4 gæster