Tjener rente i stedet for at frigive købssum

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Tjener rente i stedet for at frigive købssum

Indlægaf Bigben » 13/09/2013 15:12

Vi har netop solgt vores andelsbolig og der har såment ingen problemer været i handlen. Andelsboligforeningen administreres af et administrationfirma, og er således også dem der har stået for købsaftalen.

Køber har indbetalt 14 dag før overtagelse og vi får så pengene først 3 uger efter overtagelse. Det irritere mig jo voldsomt at en 3. part således bevidst skal tjene rentepenge i den periode, mens vi som sælger så skal betale dyre renter næsten en måned efter fraflyt. Lad mig retfærdigvis understrege at 3 ugers fristen har stået i købsaftalen (dog står der op til 3 uger, hvilket jeg så godt kan regne ud altid bliver på sidste bankdag af fristen).

Administrationsselskabet skriver så at de ikke tjener pengne på renter i den periode, fordi de de står på andelsboligforeningens konto. Men gætter nu alligevel på at det blot er en "teknisk konstruktion", der skal finansiere honoret for andelsboligforeningen betaling til administrationsselskabet. Forestiller da at det ikke er bestyrelsen ingen interesse har I at tilbageholde en sælgers penge.

Nå men uanset og det er andelsboligforeningen eller administrationsselskabet er det så en praksis på andelsboligmarked at tjene rente (tror faktisk de binder pengene i en måned i banken) på en transaktion mellem køber og sælger ? Og har de lov til det. Det jo ikke noget der står i andelsbolig vedtægterne, og man opdager jo først urimeligheden når man skal til at sælge. Synes det er groft, når der jo også betales gebyr til administrationsselskabet i forbindelse med salget. Det værste er så at de ikke indrømme at det handler om at tjene ekstra på renter...;-)
Bigben
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 13/09/2013 14:52

Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron