etablering af andelsboligforening

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

etablering af andelsboligforening

Indlægaf århusbruger » 11/08/2014 21:17

Vi er et par stykker som er ved at etablere en andelsboligforening i en ejendom med i alt 5 lejligheder. Vi har fået et tilbud om at købe ejendommen, men som sagt kun 2 ud af 5 har foreløbigt accepteret. Umiddelbart opfylder vi jo kravet om at mindst 1/3 af boligerne er med i stiftelsen.

spm 1: kan vi etablere en andelsboligforening, hvor de 3 lejligheder som bebos af lejere som ikke ønsker at blive andelshavere, bliver solgt til tredjemand som således fremover står som udlejer overfor disse oprindelige lejere, på uændrede lejevilkår ? - selvfølgelig forudsat at foreningen etableres med et sæt vedtægter der understøtter udlejning ?

spm 2: forudsat bekræftende svar i spm 1; kan ejer af en af disse andele (som jo er udlejet til de oprindelige lejere) efterfølgende påberåbe sig retten i lejeloven til at opsige disse lejere med 12 måneders varsel, fordi han selv vil bruge lejligheden ?
århusbruger
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 11/08/2014 21:08

Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron