Kraftigt fald i vurderingen

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Kraftigt fald i vurderingen

Indlægaf SDA16 » 18/03/2016 18:52

Jeg sidder i bestyrelsen i en andelsforening på Vesterbro, som i over 10 år har brugt den sammen valuar. Da vi i år skulle indhente ny vurderingen fik vi at vide at de desværre ikke lavede disse mere, hvorfor vi nu har anvendt en anden valuar. Resultatet af dette er, at vi har fået en vurdering der er 25 mio kr mindre end hvad vi de sidste mange år har fået vores bygninger vurderet til. Kvm prisen falder fra 23.000kr til 17.000kr, hvilket vi er noget i chok over, men kan ikke helt vurdere hvad det har af konsekvenser for andelshaverne, og vil også gå i gang med at finde en vurdering nr 2.

Er der nogle der kan sige hvilke konsekvenser dette vil have for vores forening. Skal andelskronen så sættes ned?

Vores administrator er gået på påskeferie, så der er ikke meget hjælp at hente der.
SDA16
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 18/03/2016 18:37

Re: Kraftigt fald i vurderingen

Indlægaf Sangeren » 30/03/2016 13:37

Hej SDA

Ja, hvis Jeres nye valuarvurdering er lavere end tidligere, skal andelskronen sættes ned, og den nye andelskrone bør nedsættes så snart bestyrelsen er gjort bekendt med den nye pris. Men det lyder til at være en god ide med at få endnu en valuar til at vurdere ejendommen, for at få en "second opinion" på det da det lyder til at være en stor nedsættelse af værdien. Men det er jo heller ikke usandsynligt at den tidligere valuar har givet en kunstig høj vurdering. Det er set tidligere i forbindelse med kreative firmaer der har hjulpet med at stifte foreninger, ved at love den nystiftede forening en stor vurderingsfortjeneste ved køb/stiftelse af foreningen. Men det er jo svært sådan lige at vurdere Jeres sag. Men lyder som noget der er en god ide at tage Jeres administrator med på råd om(måske lige bortset fra hvis det var dem der hjalp Jer med at stifte foreningen, så kan de være inhabile på grund af deres interesser i sagen) og en advokat.
Sangeren
Elite Entusiast
Elite Entusiast
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 16/12/2015 12:00


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron