Tidsfrist for afvikling af tvist om mangler

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Tidsfrist for afvikling af tvist om mangler

Indlægaf christiann » 13/09/2017 13:30

Hej

Jeg solgte sin andel med overdragelse 15. august i år. På trods af problemer med køber (lange svartider, tvetydige udmeldinger, sløv til at underskrive kontrakt) endte det sådan pga. interne regler om ventelister. So far so good. I den forbindelse har administrator for andelsboligforeningen tilbageholdt 10% af købssummen til dækning af udeståender (varme, vand, etc.) samt evt. krav fra køber om mangler.

Et par dage efter salget kom køber med en liste med mangler, som jeg hurtigt afviste med undtagelse af en enkelt lille ting. Derefter var der tavshed fra køber, og først nu et par dage før fristen har køber så svaret igen med en reduceret mangel-liste (pris-mæssigt), som jeg dog stadig ikke mener er rimeligt. Det ser ud til at der formentlig ikke kan opnås enighed om rimeligheden, og da det ikke er et pris-mæssigt vurderingsproblem men et principielt spørgsmål (har køber ret til X som sælger burde have sørget for) så kan det ikke løses med en uvildig vurderingsmand.

Prismæssigt ligger det på omkring 3000 kr. ialt som køber beder om. Vi har været i kontakt med administrator som fortalte at pengene vil blive tilbageholdt ud over 1-månedsfristen indtil der er fundet en afgørelse (forlig eller dom). Mine spørgsmål er:

1. Hvor længe må køber "trække den ud" og forholde sig passivt? F.eks. ved blot at være uenig med mig, men ellers ikke yderligere at foretage sig noget (og dermed fortsat fastlåse pengene)
2. Jeg agter ikke at gå i retten, så hvis køber ikke rejser sag frafalder kravet om mangler så?
3. Er det muligt for mig at sende et ultimatum i retning af "Enten accepterer du at jeg ikke vil betale for de påståede mangler eller også må du tage den i retten, jeg forventer svar inden for X dage eller også anser jeg sagen for lukket"?

Mvh
Christian
christiann
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 13/09/2017 13:16

Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron