Husdyr hold

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Husdyr hold

Indlægaf nulle » 30/08/2004 21:58

Hej, i min andelsboligforening er det i følge vedtægterne ikke tillat at holde husdyr. Men bestyrlsen har givet dispensation til en andelshaver, til at have hund. Må de gerne omgå vedtægterne??
Kan jeg få ændret en vedtægt på en ekstra ordinær generalforsamling uden at den først har været forsøgt ændret på en (normal) generalforsamling.
på forhånd tak :smile40:
nulle
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 30/08/2004 21:40
Geografisk sted: København N.

Indlægaf HansL » 30/08/2004 22:37

Spørgsmål nr. 1: Bestyrelsen må ikke dispensere fra vedtægterne, med mindre det står i vedtægterne, at bestyrelsen kan dispensere. Hvis du er utilfreds med bestyrelsens dispositioner, bør du fremføre det på en generalforsamling og foreslå, at der vælges andre personer ind i bestyrelsen. Det er vigtigt, at du har en eller flere kandidater, som er villige til at stille op. Eller stil evt. selv op.
Spørgsmål nr. 2: Ja, reglerne for at forlange en ekstraordinær generalforsamling må fremgå af foreningens vedtægter. Det mest almindelige er, at en vis procentdel af andelshaverne samlet skal kræve, at bestyrelsen indkalder til ekstraordinær generalforsamling. De, der kræver en generalforsamling, skal angive den ønskede dagsorden. Den nærmere procedure fremgår af vedtægterne, som også beskriver, hvor stort fremmøde der skal være for at generalforsamlingen er beslutningsdygtig og hvor mange stemmer der kræves for at vedtage en vedtægtsændring.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn

Indlægaf HansL » 31/08/2004 10:13

Det er meget uheldigt med den slags dispensationer, for de skaber præcedens, fordi den næste, der gerne vil have en hund, også skal have lov (fordi man ikke må gøre forskel), så bestyrelsen har reelt sat vedtægterne ud af kraft.

Jeg kom til at tænke på, om man kan gå så vidt, at man siger, at bestyrelsens dispensation er ugyldig, og at det ikke kun er bestyrelsen, der har overtrådt vedtægterne, men også den beboer der nu har anskaffet en hund? Og så kan man forlange, at hunden bliver afskaffet, og hvis det ikke sker, så i sidste instans ekskludere beboeren af foreningen på grund af overtrædelse af vedtægterne, og nægtelse af at bringe det ulovlige forhold til ophør?

Er der nogen der kan svare på, om man har lov at tage så drastiske skridt, eller er foreningen virkelig bundet af den ulovlige dispensation?
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster

cron