Hvad kan man gøre

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Hvad kan man gøre

Indlægaf Nysgerrig » 20/10/2004 19:14

I vores andelsforening har vi nogle vedtægter der regulerer antallet af lejligheder een person kan råde over. Det er således kun muligt at eje en andel i foreningen.

En af vore andelshavere har i mange år haft sin lejlighed og har så giftet sig med en anden andelshaver i samme forening. Der er nok ikke den store tvivl om at den pågældende har bibeholdt sin folkeregisteradresse i sin egen lejlighed, ligesom der hos alle andre i foreningen heller ikke hersker tvivl om at vedkommende rent faktisk bebor en anden lejlighed med sin ægtefælle.

Med den fortvivlende boligsituation i københavn, er det manges holdning, at det er uhensigtsmæssigt at vedkommende råder over flere lejligheder. Ydermere er ovenstående jo også med til at begrænse antallet af hænder i forbindelse med arbejdsdage osv.

Er der noget i nogen lov, udover vedtægterne som vi ikke kan benytte i dette tilfælde, der kan bruges til at tvinge et salg igennem?
Nysgerrig
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 20/10/2004 19:03

Re: Hvad kan man gøre

Indlægaf JN » 21/10/2004 08:21

Ja det kan være belastende sådan en situation men spørgsmålet er om han rent faktisk bebor lejligheden. Hvis han bor hos konen og lejligheden blot står tom (ubrugt) strider det jo mod bopælspligten og han kan ekskluderes på den baggrund. Problemet er blot at bevise det. Det er svært.
Hvis han stadig har folkeregister adr. (anmod registeret om en attest, den konster kun 50-100 kr for at få det på det rene), skal man jo næsten video overvåge hvor han kommer og går, og stadig er det svært at bevise.

Umiddelbart vil jeg sige, at har han stadig folkeregister adr. på sin oprindelige bopæl er der ikke meget at gøre. Omvendt, hvis han ikke har, kan I komme efter ham for brud af bopælspligten.
mvh
JN
JN
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 132
Tilmeldt: 16/10/2003 18:17
Geografisk sted: København Ø


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 18 gæster

cron