Syn og skøn

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Syn og skøn

Indlægaf LBH » 4/02/2005 17:36

I forbindelse med salget af min andelsbolig, er det blevet besluttet, at der skal syn og skøn til at fastsætte eget arbejde, i den forbindelse har jeg lige et par spørgsmål:

Temaet til syn og skøn er: egne arbejdstimer,
Nu har jeg så fået bestyrelsens spørgsmål og skal så komme med mine kommentarer.

Når man snakker egne arbejdstimer som tema, er det så ikke kun opgørelsen af timeantal på forbedringer som en professionel håndværker ville have brugt på det pågældende arbejde.

Bestyrelsen har bl.a. stillet følgende spørgsmål:

1. I hvilket omfang er der fortaget ulovlige vvs og el installationer ved den pågældende renovering.
2. I hvilket omfang er der tale om vedligehold frem for forbedringer ved renoveringen.
3. Er der situationer ved den pågældende renovering, hvor man kan tale om ”overdrevet udført arbejde”, eks. væg spartlet 5 gange.

Mit spørgsmål er nu, kan en bestyrelse godt stille alle mulige mærkelige spørgsmål til et syn og skøn, når nu at jeg har det sort på hvidt fra bestyrelsen, at bestyrelsen og jeg aftalte, at temaet var egne arbejdstimer???
Det skal lige siges, at bestyrelsen har haft min udførlige opgørelse på de forskellige forbedrings poster i 2 mdr. og har som det eneste meddelt mig skriftlig, at de ikke ville godtage timer til at påføre væv fylder.

Vil du råde mig til allerede nu at få sat en advokat på sagen til at få rettet det kommende syn og skøn ind til kun at omhandle det aftalte - nemlig egne timer???


Med venlig hilsen

LBH
LBH
Novice
Novice
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 29/11/2004 17:56

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 4/02/2005 22:38

Det lyder som syn og skøn i en retssag, hvor begge parter kan stille skriftlige spørgsmål til skønsmanden, for at gavne deres sag mest muligt.

Normalvedtægten siger om dette:
http://www.andelsbolig-debat.dk/Normalvedtaegt1988.htm
§ 20 Stk. 4. Kan den fraflyttede andelshaver ikke acceptere den af bestyrelsen fastsatte pris for forbedringer, inventar eller løsøre samt det af bestyrelsen fastsatte nedslag for mangelfuld vedligeholdelsesstand, vurderes disse ved syn og skøn, foretaget af en skønsmand, der skal være bekendt med andelsboligforhold. Parterne udpeger i forening en skønsmand. Kan parterne ikke blive enige herom, udpeges skønsmanden af boligretten. Skønsmanden skal ved besigtigelsen af boligen indkalde både den pågældende andelshaver og bestyrelsen og udarbejde en vurderingsrapport, hvor prisberegningen specificeres og begrundes. Skønsmandens vurdering er bindende for såvel andelshaveren som bestyrelsen. Skønsmanden fastsætter selv sit honorar og træffer bestemmelse om, hvorledes omkostningerne ved skønnet skal fordeles mellem den fraflyttede andelshaver og foreningen, idet der herved tages hensyn til, hvem af parterne, der har fået medhold ved skønnet.

Hvad står der i vedtægterne for din forening ?
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster

cron