Prisfastsættelse af eget arbejde

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Prisfastsættelse af eget arbejde

Indlægaf (G;ller » 9/02/2005 22:55

Der er i flere indlæg her på denne iøvrigt fantastisk gode side angivet en timepris på 130-140 kr. som det niveau man kan prisfastsætte eget arbejde til i forbindelse med opgørelse af forbedringer og ombygninger. Hvorfor dette lave niveau?

Det forudsættes at arbejdet i øvrigt er udført hånværksmæssigt korrekt og teknisk forsvarligt.

a) Men er meningen ikke, at værdifastsættelse skal afspejle markedsværdien på arbejdet på udførelsestidspunktet - altså hvad andelshaveren skulle have betalt en håndværker i virkelighedens København hvis han havde valgt at købe arbejdet ude i byen? En håndværker i dagens København koster jo mellem 280-400 kr. pr. time inkl. moms. afhængig af fag.

b) Hvordan takseres andre typer arbejder? F.eks. arkitektarbejder (udarbejdelse af tegningsmaterieale mv.) i forbindelse med en ombygning hvis nu andelshaveren selv er arkitekt? Hvordan takseres byggesagsstyring, ansøgning om byggetilladelse, myndighedshåndtering mvh. (en post som typisk andrager 12-15% af den totale byggesum i forbindelse med ombygninger mv.)? Man kan heller ikke få en arkitekt ude i byen til 130 kr. i timen alt betalt!


c) Hvordan takseres imaginære poster som f.eks. byggepladsomkostninger? I forbindelse med større arbejder skal håndværkere jo typisk have stillet skurfaciliteter mv. til rådighed. Den omkostning skal jo i princippet medregnes - igen hvis værdifastsættelse skal afspejle markedsværdien af det udførte arbejde.

Jeg ser frem til nogle interessante svar!
(G;ller
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 9/02/2005 22:20

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 9/02/2005 23:39

a) Nej. Andelshaveren skal have en rimelig betaling af timeforbrug for eget arbejde. En håndværksmester fakturerer normalt en timepris der er det dobbelte af den timeløn han betaler sin svend. Det skyldes at mesteren skal have dækning for faste omkostninger som husleje, firmabil, kontorpersonale m.v. Andelshaveren har ikke disse faste omkostninger og skal derfor heller ikke have dem dækket.
Timelønnen er efterhånden oppe på 150 kr.

Se mere på
http://www.ejendomsadministration.nu/vu ... lighed.htm

b) Hvis en arkitekt er nødvendig kunne man måske forestille sig timeløn for det, medmindre arbejdet kunne udføres af en håndværker. Jeg har dog aldrig set en vurderingsrapport hvor der blev bevilget akademikerløn.

c) Værdifastsættelsen skal ikke afspejle markedsvædien, og teoretiske udgifter til skurvogn m.v. kan derfor ikke medregnes.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster

cron