Prisfastsættelse på loftsareal ifm udvidelse af bolig opad

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Prisfastsættelse på loftsareal ifm udvidelse af bolig opad

Indlægaf pauline » 16/02/2005 17:25

Hvordan fastsætter man kvm prisen på et loftsareal ifm med udvidelse af boligareal opad? Er der flere måder at gøre det på?
Er det andelskronens værdi som er afgørende for prisen, eller kan prisen sættes højere end de oprindelige andele?
Med den nye lovgivning omkring etablering af ejerboliger på loftsarealer i andelsboliger, siges det, at andelsboligforeninger kan få væsentlig mere ud af at sælge loftet til dette formål - er det korrekt?
pauline
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 16/02/2005 17:04

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 16/02/2005 22:42

Man kan sælge det til højst samme andelspris pr. kvm. for andelen i foreningens formue, som gælder for øvrige lejligheder. Hvis foreningen ønsker at sælge til en lavere pris, er den bedste løsning at foreningen giver tilskud til de indretningsudgifter som der skal afskrives på. Prisen excl. forbedringer kan ikke sættes højere end for de øvrige andele.

Da udgifterne ved indretning af boliger i tagetagen er store blev det tilladt at udstykke disse tagboliger i ejerlejligheder, som kan sælges til en højere pris end tilsvarende andelslejligheder. Et af problemerne ved den løsning er, at man får en ejerforening hvor medlemmerne består af ejerlejligheder med andelslejlighederne i nogen af dem.

Se mere om ejerlejligheder på
http://www.andelsbolig-debat.dk/andelsb ... ic.php?t=7
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf pauline » 17/02/2005 10:34

Tak for dit hurtige svar.
Hvis andelshaver tilbydes at købe det rå loftsrum, og selv ønsker at istandsætte arealet til udvidelse af bolig opad, hvordan fastsættes prisen så? Vurderes udgifterne til istandsættelsen og prisen fastsættes efter det ?

Mht max priser i forhold til de øvrige andele, kender jeg til en anden andelsboligforening, hvor der er upført nye andelslejligheder på tagetagen. Her har andelskronen en anden værdi end i resten af ejendommen. Kan det kun lade sig gøre, når det er nye selvstændige andelslejligheder?
pauline
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 16/02/2005 17:04


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster