Andel til ejer

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Andel til ejer

Indlægaf Mortenbak » 17/03/2005 13:09

Hej

Hvordan kan det være at det ikke er muligt at lave en ejerforening i stedet for en andel. Andelsforeningen ejer jo ejendommen.. må den så ikke sælge til andelshaverne. Er det ikke det som sker med de almennyttige boliger.

I vores andelsforening har vi en gæld på 21 mio fordelt på ca. 55 andele, hvilket giver en gæld pr. andel på ca. 380.000. Kan foreningen ikke sælge hver enkelt lejlighed til andelshaverne og derved betale gælden ud.

Jeg forstår godt at der er gået spekulation i det hele. Som andelshaver i dag har du ikke meget andet mulighed end at bytte, men det kræver at du har en attraktiv bolig og hvem flytter fra en atrraktiv bolig. Alt imens bliver det bare sværere og sværere at komme ind på ejerboligmarkedet, fordi priserne kun går en vej. Stigningen på andelsboligerne er jo stort ikke eksisterende i forhold til stigningerne på ejerboliger.

Ved at sælge ejendommen giver man jo andelshaverne mulighed for at kunne vælge meget mere frit. Hvorfor er så forhippede på at beskatte dette provenu, når der ikke er nogen der snakker om at beskatte stigningen på ejerboliger.

Håber nogle vil kommentere

MVH

Mortenbak :smile2:
Mortenbak
Novice
Novice
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 12/09/2004 15:45

Indlægaf Peter » 17/03/2005 14:25

En meget stor del af folketinget og vælgerne kan desværre godt lide at bestemme over andre mennesker. De mener desværre ikke at hvert enkelt menneske selv skal kunne bestemme over sin retmæssigt erhvervede ejendom.

Det værste er, at folketinget og vælgerne i stor udstrækning lever i den vildfarelse, at planøkonomi skulle give et mere velfungerende boligmarked. Det gør planøkonomi naturligvis aldrig, prøv at se på historien i de gamle østlande.

Det eneste, der giver et effektivt marked er at overlade prisdannelsen til køberne og sælgerne selv.

Markedet for ejerboliger, markedet for rugbrød og markedet for beklædning, fungerer alle ganske glimrende uden at staten behøver at blande sig.

Politikernes eneste argument for statslig indblanding på leje- og andelsboligmarkedet er boligmangel. Men dette er fuldstændigt misforstået, for boligmangel er jo netop konsekvensen af statslig indblanding. Hvis priserne var frie, ville der jo netop være et incitament for private investorer til at bygge flere boliger.

Så det skal du "bare" lige overbevise vælgerne og politikerne om. En del af politikerne ved det naturligvis godt, men tør ikke sige det, af frygt for at vælgerne ikke forstår det.

Hvis man ikke tænker nærmere over det, kan det selvfølgelig også være let at falde for venstrefløjens naive tro på, at "de fattige" bliver rigere af at tage fra "de rige". Det gør de ganske vist også på kort sigt, men på lang sigt fjerner det incitamentet til at skabe rigdom, og så vil de fattige alligevel ikke have vundet noget som helst.
Peter
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 328
Tilmeldt: 15/02/2005 13:20

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 18/03/2005 00:09

Der er ikke mangel på boliger, men der er mangel på billige boliger.

Man kan sagtens få en lejebolig i København, men så koster den 15.000 kr. om måneden i husleje.

Mulighederne for at ændre andelslejligheder til ejerlejligheder er omtalt i
http://www.andelsbolig-debat.dk/andelsb ... ic.php?t=7
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster