Valuarvurdering og genstridig bestyrelse

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Valuarvurdering og genstridig bestyrelse

Indlægaf jenkins » 11/01/2006 17:30

På vores sidste generalforsamlig blev det med stort flertal vedtaget, at vi i vores forening skulle gå over til valuarvurderingen. Et flertal i bestyrelsen og særligt vores formand var imidlertid meget imod denne beslutning. Ved generalforsamlingens afslutning bedyrede han, at han først mente, at en valuarvurdering kunne effektueres med virkning fra næste ordinære generalforsamling. Det betyder bl.a. at alle i foreningen er stavnsbundne i et år, da ingen jo vil fraflytte, når man ved, at andelsværdien næste år vil stige markant.
Hvad er praksis ved overgang til valuarvurdering? Er der ikke nogle regler om, hvor lang tid der må gå fra generalforsamlingen har truffet beslutning om nu vurderingsmetode til at denne effektueres? Kan formanden og bestyrelsen bare blokere for, at valuarvurderingen først bliver foretaget i slutningen af dette regnskabsår?
jenkins
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11/01/2006 17:19

Indlægaf 4ndelshaveren » 11/01/2006 18:09

Det afhænger af om årets foreningsregnskab blev forelagt ved GF.
Hvis GF er afholdt før det kommende regnskab, er det ved det næstkommende regnskab valuarvurderingsbeslutningen træder i kraft. Ellers er det bare til det næste foreningsregnskab.

Fastsættelse af andelskronen kommer altid i sammenhæng med regnskabsaflæggelse og GF.

Formanden og bestyrelsen kan have en pointe med at udskyde valuarvurdering kun såfrem det tidsmæssigt er skønnet, at det ikke kan nås til det kommende regnskab.
4ndelshaveren
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 776
Tilmeldt: 11/11/2004 18:43

Indlægaf kandidat » 11/01/2006 19:31

Nu tager det ikke evigheder at få fortaget en valuarvurdering. Vi brugte kun tre uger fra vi bestilte vurdering, til at resultatet lå sammen med regnskabet.
-Kandidat-

-Har du har læst vedtægterne?-
kandidat
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 123
Tilmeldt: 19/03/2005 02:35

Indlægaf jenkins » 11/01/2006 21:08

Tak for jeres svar. Vores regnskabsår går fra oktober til oktober, så GF er afholdt efter regnskabsaflæggelse. Kan medlemmerne fremskynde processen ved at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor andelskronen opskrives i henhold til valuarvurderingen.
jenkins
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11/01/2006 17:19

Indlægaf HansL » 12/01/2006 01:00

Ja, medlemmerne kan godt beslutte at fremskynde processen, og da det er generalforsamlingen der har besluttet (og godkendt) andelsværdien, formentlig frem til næste regnskabsår, kan en generalforsamling også ændre på denne beslutning, så længe man selvfølgelig holder sig inden for vedtægternes og lovens rammer. Og hvis I har vedtaget at gå over til valuarmetoden, kan I godt på en ny generalforsamling vedtage en ny andelsværdi, beregnet på den nye måde, også selv om det sker midt i en regnskabsperiode.

En teknisk detalje: Du spørger: Kan medlemmerne fremskynde processen ved at indkalde.... - Her må jeg sige, at det ikke er medlemmerne der indkalder. I vedtægterne står (formentlig), at medlemmerne kan FORLANGE en generalforsamling, og det skal forstås på den måde, at det er overfor bestyrelsen man skal forlange det, og så er det bestyrelsen der indkalder.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn

Indlægaf LAA » 13/01/2006 15:16

Hej Jenkins,
Jeg er helt enig med HansL.
Men generelt bør bestyrelsen have et ekstra fokus på en aktuel ejendomsvurdering (læs: ajour) af jeres ejendom. Det giver både en højere salgspris for den andelshaver som sælger, men også en fordel dem som bliver boende. Dem som bliver boende kan får en højere friværdi på linie med det som eller kendes på ejerboligmarkedet. Det betyder, at andelshaver kan optage lån med sikkerhed i deres andelsbevis (jf. de regler som trådte ikraft pr. 1. februar 2005.
Se evt. den analyse som BG-bank har lavet pr. 6. jan 2006.
http://www.bgbank.dk/privat Vælg afsnittet 'Analyser/ BG indsigt'. Det kan muligvis støtte dig i din argumentation overfor bestyrelsen.

hilsen
Laa
LAA
Novice
Novice
 
Indlæg: 21
Tilmeldt: 13/08/2005 22:27


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster

cron