Tilbageholdte penge i forb. med overdragelse

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Tilbageholdte penge i forb. med overdragelse

Indlægaf m_hansen20 » 21/09/2006 11:50

Vi har købt en andel hvori der var sat en ulovlig installeret brusekabine op. Den var ikke ulovlig i sælgers vurderingsrapport og havde faktisk en værdi. Vi satte spørgsmålstegn ved dette og bad om en ny rapport på det. Vi opdager at under et kludetæppe i køkkenet, hvor brusekabinen står, er der savet gulvbrædder op på tværs. Dvs. på den "forkerte" så det bare er et slags puslespil tværs over gulvet, hvilket også medvirker et noget usikkert gulv. Under disse brædder er der ført en ulovlig vandinstallation med almindelige gummislanger fra bruseren til køkkenvask.
Afløbet i bruseren er derudover revnet og der er dermed mistanke om råd og svamp under gulvet.

Tilsynsmanden skriver i sin rapport at der er mistanke om svamp og råd og at gulvet skal udskiftes for de penge som er tilbageholdt af bestyrelsen i forb. med overdragelsen (20.000 kr). Vi får det undersøgt for svamp, som der ikke er noget af (heldigivs)

Da vi skal have lavet både et nyt bad hvor noget af køkkenet inddrages og også nyt køkken, går der et par måneder før vi har aftaler på plads med håndværkere der har tid, både til badeværelse, køkken og nyt gulv.
Vi har hele tiden haft en dialog med bestyrelsen og de har været klar over vores planer og hvor langt vi var kommet.

Pludselig får vi at vide fra administrationen at vi nok ikke kan bruge pengene alligevel, da der er en frist og sælgerens mor har tilsydenladende haft en heftig korrenspondance med administrationen om disse tilbageholdte penge, som de ikke kan forstå de ikke får. Vi er som købere ikke blevet kontaktet af administrationen på noget tidspunkt. Har kun modtaget et andelsbrev.
Viser sig, at sælger ikke har fået at vide at der skal lægges nyt gulv på ifølge tilsynsmanden. Og har desuden fået at vide fra administrationen, at det kun drejer sig om spørgsmålet om der er svamp eller ej. Hvilket der jo ikke var, men vi skulle stadig have lagt nyt gulv på.

Har sendt tilbudet fra håndværkeren i følge vores aftale med bestyrelsen, både til bestyrelse, tilsynsmanden, adminstrationen og et anbefalet brev til sælgeren.

Uden at få noget svar fra nogen.... andet end en mail fra sælgers mor som afviser at de vil betale noget (7500 kr eks. moms)

Skal tale med administrationen i dag om hvorfor vi som købere intet har fået at vide om hvor vi står og er det ikke deres ansvar at sørge for at underette både sælger, køber og bestyrelsen om hvad reglerne og fremgangsmåden er.

Er det os der har misforstået noget, eller er det, som jeg ser det, administrationen der har sovet i timen.... har vi stadig krav på at få gulvet lagt for de tilbageholdte penge eller ...

Håber nogen kan hjælpe med dette.
Skal lige tilføje at sælger prøvede at få 100.000 kr under bordet, men fik aldrig de penge da vi gik til bestyrelsen med det.
Mvh
Mette
m_hansen20
Novice
Novice
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 26/05/2004 15:07
Geografisk sted: København, Østerbro

Indlægaf 4ndelshaveren » 21/09/2006 13:50

Voldgift eller civil domstol er værd at overveje når det er mange penge.
4ndelshaveren
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 776
Tilmeldt: 11/11/2004 18:43

Indlægaf zuma » 21/09/2006 15:53

Jeg har en sag, der ligner denne umiskendeligt meget. Er det på Nørrebro?

4andelshaver, du har sørme læst på lektien. Voldgift, den troede jeg var gledet ud i glemslen hos økonomerne :smile1:
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44

Indlægaf kontapus » 22/09/2006 11:08

Det lader til at administratíonsselskabet ikke har været helt oppe på dupperne i denne sag... :o)

Det er lidt forvirrende med de forskellige rapporter og vurderinger, men udgangspunktet bør ligge fast:

De ting der bliver nævnt, må afgjort betragtes som en mangel. Som køber har man ret til at overtage en andelsbolig uden disse mangler (en ulovlig installation ER en mangel!). Hvis man i forbindelse med overtagelsen af en andelsbolig betaler for forbedringer der reelt ikke er forbedringer, er der i princippet tale om en omgåelse af maksimalprisbestemmelsen i andelsboliglovens § 5, stk. 1.

Bestyrelsen og administrator må lige stramme sig an, og slå koldt vand i blodet. Hvis der er konstateret en mangel, og spørgsmålet angår at få klarlagt hvilket værdi denne mangel skal fastsættes til, bør fristen suspenderes, så problemet kan blive løst.

Og ja, voldgift er en glimrende løsning. Særligt fordi at voldgiftsmanden ved fastlæggelse af betalingen af sit honorar oftest vil pålægge den tabende part at betale dette også. Så har man sit på det tørre, kan man læne sig tilbage, og se en nidding blive plukket :smile1:
kontapus
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 27/09/2005 00:43
Geografisk sted: København Ø

Indlægaf m_hansen20 » 4/10/2006 19:09

Zuma ->Det foregår ikke på Nørrebro, men på Amager.

Har nu talt med administrator, som fortæller at de så vidt muligt vil holde sig udenom sagen, da det er et mellemliggende mellem sælger og os.
Vi har overleveret et tilbud til sælger, men hun har stadig meldt tilbage at de ikke vil godkende det, da sælger i sin tid som køber ikke fik samme nedslag i prisen. Hvilket jo intet har at gøre med denne sag. Men sælger vil åbenbart intet gøre får de får afklaret nogle gamle ting med bestyrelsen

Så nu ved vi ikke om vi så bare skal vente med at flytte ind indtil hun finder ud af at godkende tilbuddet, da det drejer sig om et gulv med hul ned til strøerne i køkkenet, som man dermed ikke kan færdes i.
Synes jo egentlig bare at det tilbud vi har fået på arbejdet fra håndværker automatisk skal betales med de i forvejen tilbageholdte penge.

Hvad menes der helt præcist med voldgift?
Mvh
Mette
m_hansen20
Novice
Novice
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 26/05/2004 15:07
Geografisk sted: København, Østerbro

Indlægaf kontapus » 4/10/2006 21:29

Voldgift er privat mægling, hvor parterne (hvis de bliver enige om at afholde en voldgift) giver afkald på at tage sagen til domstolene. ABF har en voldgiftordning, men jeg tror at det kræver at din forening er medlem. Læs mere her: http://www.abf-rep.dk/menu.php?sub=19&VIS=60
kontapus
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 27/09/2005 00:43
Geografisk sted: København Ø

Indlægaf ponyrider » 16/08/2007 15:28

Hvad koster voldgiftssager?

Nogen som har erfaringer med dette?
ponyrider
Novice
Novice
 
Indlæg: 28
Tilmeldt: 15/08/2007 13:12


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster