Afklaring omkring valuarvurdering i ny andelsforening

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Afklaring omkring valuarvurdering i ny andelsforening

Indlægaf j.b.l. » 2/04/2007 21:11

Hej,

Nu er det jo snart generalforsamlingstid og spørgsmålet om hvilken type værdisætning der skal bruges er oppe. Indtil videre har vi kørt med den offentlige, men der er forslag om valuar vurdering.
Det er klart at der vil være gevinst for den andelshaver der ønsker at sælge, men vil en højere vurdering have udgifter for alle de andre, der bliver boende? Altså bliver “huslejen” højere, hvis der kommer en højere vurdering? ejendomsskat, årlig betaling for valuar, etc?
Det er jo mest dét at “huslejen” kan stige, der afskrækker folk.

Vores formand er imod, fordi at der ikke er afdraget noget på gælden endnu (byggeriet er fra 2005). Han uddyber ikke mere, men hvilken indflydelse har det?

Håber på nogle afklarende svar.
j.b.l.
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 2/04/2007 20:17

Indlægaf kontapus » 2/04/2007 22:48

Du siger at I benytter den offentlige vurdering, og hvis det er tilfældet medfører skift til valuarvurdering ikke øgede udgifter for jeres foreningen, udover salæret til valuaren.

Hvis I benytter anskaffelsesprisen, hvilken egentligt er sandsynligt da I er fra 2005, vil et skift til valuarvurderingen medføre at jeres prioritetsgæld skal opgøres til kursværdien, mens den under anskaffelsesprisen skal opgøres til pantebrevsrestgælden.

Jeres ejendomsskat (grundskyld) bliver uanset vurderingsprincip fastsat udfra den offentlige vurdering, så dette område berøres ikke af foreningens valg af vurderingsprincip. I skal dog være opmærksomme på at i kan få fradrag i grundskylden, såfremt I har gennemført bestemte forbedringer af grunden forud for byggeriet.

Yderligere er spørgsmålet om en valuarvurdering vil være højere - der må I stikke "fingeren i jorden" hos en par valuarer, og hører forlods hvor de regner med at lande henne... Hvis ikke de kan fastsætte en højere pris end jeres nuværende vurdering, er der ikke megen idé i at kaste gode penge ud af vinduet. Det afhænger naturligvis meget af geografisk beliggenhed m.v.
kontapus
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 27/09/2005 00:43
Geografisk sted: København Ø


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster