TV/internet/telefon i sammenlagt lejlighed

Om etablering og drift af fælles internet, telefoncentral og TV-net i andelsboligforeninger.

TV/internet/telefon i sammenlagt lejlighed

Indlægaf Sawyer » 13/08/2008 21:51

Vi bor i en dejlig stor sammenlagt andelslejlighed. Vi benytter det tilbud der er givet ud til samtlige andelshavere om en fælles pakkeløsning med fjernsyn, internet og telefoni gennem samme hovedudbyder, og denne løsning er vi ganske tilfredse med.

Derimod undrer vi os lidt over, at andelsboligforeningens bestyrelse kræver, at man tager stilling til, hvorvidt man i en sammenlagt lejlighed vil have de respektive stik aktiveret i den ene eller den anden side. Dette finder vi mildest talt besynderligt, og egentlig også som et unødvendigt indgreb i vores disponering af de 130 m2 vi råder over. Jeg mener ikke det i år 2008 er usædvanligt at finde mere end ét TV, én telefon eller én computer i en husstand. Vist kan forlængerledninger trukket gennem hele lejligheden distribuere et TV-signal i begge stuer, men det er næppe nogen særlig praktisk eller æstetisk behagelig løsning.

For vores udbyders vedkommende drejer det sig, så vidt jeg kan forstå, alene om at trykke på en knap i et EDB-system; det skulle formentlig ikke komme til at koste os mere af have denne "luksus". Kan en bestyrelse med rette bestemme, om vi må have TV/internet/telefon i kun den ene del af en sammenlagt lejlighed? Og ville de i så fald også kunne vedtage, at man kun måtte have strøm i så-og-så-mange værelser? Det forekommer os - baseret på mange andre episoder her i foreningen - at bestyrelsen er lidt for glade for deres egne magtbeføjelser og har for meget fritid til at udøve den.

Det skal i øvrigt nævnes, at vi har betalt for installation og etablering af netstik i begge lejligheder.
Brugeravatar
Sawyer
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 4/08/2008 19:28

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 13/08/2008 22:56

Det kan jo være at signalleverandøren forlanger betaling pr. stik. Du er næppe interesseret i at betale dobbelt for at have 2 stik.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf kontapus » 4/09/2008 14:26

I min andelsboligforening på Østerbro, har vi ligeledes fået installeret internet og kabeltv, og vi har også sammenlagte lejligheder, herunder min egen.

Vi gik i dialog med leverandøren af kabling og signal, og fik systemet lavet således, at det samme signal kunne komme ud i alle stikkene - i begge sider af de sammenlagte lejligheder.

Uden at være den store tekniker, var det noget med at der skulle indsætte nogle ekstra filtre m.v., for at især kabeltv-signalet kunne sendes til to forskellige stik samtidigt. Løsningen kostede en lille smule ekstra ved etablering, men er efterfølgende uden omkostninger for den enkelte andelshaver.

Prøv at tage en snak med bestyrelsen og især med kabel- og signalleverandørerne - der kan givetvis findes en god teknisk løsning, hvis viljen er til stede.
kontapus
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 27/09/2005 00:43
Geografisk sted: København Ø


Tilbage til Fælles netværk

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster

cron