Venteliste eller "interesseliste"?

Om ventelister og penge under bordet.

Venteliste eller "interesseliste"?

Indlægaf Udkanten » 17/01/2012 21:05

Ventelister har ændret betydning i dag, hvor boligmarkedet er gået i stå. De, der står på ventelisten, er ikke desperate for at købe. Foreningen har måske brug for at få flere på ventelisten. I nogle foreninger er der også brug for en større aldersspredning, så det ikke er 70-årige, der flytter ind, når de 80-årige flytter ud. ------- I vores lille forening er der stærkt brug for fornyelse. Vi vil gøre gøre meget for at få flere interesserede i tale og sikre foreningens fremtid. Jeg er meget interesseret i kommentarer til de tanker, som vi går med. -------Vi har en ide om at ændre vedtægtsbestemmelsen om ventelister, - her er en skitse til en ny vedtægtsbestemmelse - hvad mener I andre?

"Bestyrelsen fører en liste over personer, der er interesseret i at erhverve en andel. Bestyrelsen fastsætter regler for optagelse på listen, herunder gebyr, og de principper efter hvilke ledige andele skal tilbydes de interesserede. Der kan tages hensyn til anciennitet, men derudover gælder, at der bør tilstræbes en hensigtsmæssig aldersspredning og fordeling mellem forskellige typer husstande, såsom enlige, par og børnefamilier, ligesom interesse for at deltage aktivt i foreningens virke kan tillægges betydning".
Udkanten
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 17/01/2012 12:00

Indlægaf molan » 18/01/2012 16:35

Vi har suspenderet vores venteliste, indtil det engang (hvilket aldrig sker) bliver som i gamle dage hvor folk stod i kø.

Dvs. vi handler på almindelige markedsvilkår hvor sælger finder køber, bestyrelsen godkender køber (hvis der ikke er en gyldig grund til at afvise), og så er det, det.

Det er altså sælger som vælger hvem han/hun ønsker at sælge til, dvs. pt. er det den som giver mest (dvs. vil købe til det mindste nedslag, vi sælger ikke til max pris mere reelt).

Alle de ting du skriver "der bør tilstræbes en hensigtsmæssig aldersspredning og fordeling mellem forskellige typer husstande, såsom enlige, par og børnefamilier, ligesom interesse for at deltage aktivt i foreningens virke kan tillægges betydning", er kun tilladt hvis jeres vedtægter giver rum for en sådan udvælgelse via jeres formåls paragraf.

Ellers kommer I, i karambolage med lovning omkrig diskrimination (eks. alders diskrimination, kønsdiskrimination, socialudvælgelse osv.).
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15

Re: Venteliste eller "interesseliste"?

Indlægaf Parang72 » 26/04/2015 11:59

Vi er også gået over til at bruge "interesseliste" i stedet for venteliste, men har oplevet at folk finder det mindre forpligtende at stå på en sådan fremfor en venteliste
Parang72
Novice
Novice
 
Indlæg: 10
Tilmeldt: 22/04/2015 11:31

Re: Venteliste eller "interesseliste"?

Indlægaf S.Pedersen » 19/04/2016 15:56

Hej
Hvornår kan personer med rette sige at de er optaget på ventelisten. Er det ved henvendelsen eller ved indbetaling af gebyret?
2 personer har overset een henvendelse fra een der gerne ville have en person på ventelisten. Indimellem er der kommet een anden på listen også. De er begge interesserede i at købe og nu er der en lejlighed til salg. Hvem kan man med rette sælge til?
S.Pedersen
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 19/04/2016 15:44


Tilbage til Ventelister

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster

cron