Ansvar for renovering efter skimmelsvamp og boligafgift

Om renovering og vedligeholdelse af ejendommen og lejlighederne.

Ansvar for renovering efter skimmelsvamp og boligafgift

Indlægaf KHM07 » 11/02/2017 21:24

Vi har en andelslejlighed, der har skimmelsvamp langs ydervæggen i tre rum.
Det har stået på i flere år uden, at bestyrelsen har foretaget sig noget. De har fastholdt at det skyldes anvendelsen af lejligheden.
Medio 2015 fik vi dem så til at gennemføre mikrobiologisk undersøgelse. I skimmelsvamprapporten står der (som vi også selv har fremført), at "det er overvejende sandsynligt, at fugtkilden skyldes indtrængende nedbør gennem utætheder tagdækning, inddækning omkring skorsten og evt. utætheder i ydervæg". Ligeledes står der også, at "fugtkilden skal elimineres straks, da eliminering af fugtkilden er en forudsætning for effektiv skimmelafrensning".
Siden har vi kæmpet for at få bestyrelsen til at gøre noget ved disse forhold, ligesom vi har bedt dem give tilsagn om at afholde omkostningerne irt. den indvendige udbedring af de områder der er ramt af skimmelsvamp. Ligeledes har vi gjort opmærksom på, at vi ikke kan gøre noget indvendigt før det er sket. Først i december 2016 fik vi en yderisolering af gavlen, men to andre mure og taget står fortsat med disse problemer. Vi har ikke haft mulighed for at bo i lejligheden pga. skimmelsvamp og vi skal være ude af nuværende lejemål om 2 1/2 måneder, så nu er vi ved at komme i tidsnød. Efter 3-4 års kamp er vi ved at være frustrede og utålmodige.

Jeg har tre spørgsmål:
1) Hvilke rettigheder har vi ift. at få vores boligafgift retur og evt. dækning af husleje for genhusning for den periode vi ikke har kunnet bebo lejligheden? Evt. ref.?
2) Har vi ret i at det er bestyrelsen der skal afholde omkostningerne irt. den indvendige udbedring af de områder der er ramt af skimmelsvamp?
3) Er der nogen der kan anbefale om vi skal søge hjælp ved advokat, råd eller anden form for bistand?

Mvh

KHM
KHM07
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 11/02/2017 20:55

Tilbage til Bygningsrenovering og vedligeholdelse

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster

cron