Gyldighed af vurderingsskift

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Gyldighed af vurderingsskift

Indlægaf ravnbo » 8/03/2005 17:51

Hej

Har været i kontakt med foreningens revisor, og fået følgende svar på spørgsmål om skift af vurdering fra c-b:

"Ifølge vedtægternes §24 omkring dagsorden for generalforsamling skal der jf. punkt 2 ske godkendelse af blandt andet værdiansættelsen af andelene. Dette kunne indikere, at man kunne vedtage en ny vurderingsform på generalforsamlingen med virkning for det forgangne år - og dermed med virkning for det regnskab, som man er samlet for at godkende, hvilket er noget rod, idet man så kan komme i den situation, at skulle ændre regnskab og holde ny generalforsamling.
I praksis er det min opfattelse, at en ændring af vurderingsform bør vedtages på generalforsamling med virkning fra og med regnskabsåret hvori generalforsamlingen afholdes, og dermed først for det pågældende års regnskab. Det vil sige, at såfremt I på den kommende generalforsamling den 12/4 2005 vedtager at ændre vurderingsform, så er dette gældende fra og med 2005, og dette vil kommme til udtryk i årsregnskabet for 2005."

Herom et spøgsmål: Hvis generalforsamlingen beslutter at ændre vurderingsform til b, kan vi så samtidig beslutte at vurderingen er gældende fra nu, uden at have en gyldig valuarvurdering, således at vi godkender en stigning uden at have set den?? eller er vi nød til at få vurderingen foretaget, indkalde til ekstra generalforsamling og derefter ændre regnskab for 2004, for at værdiforøgelsen er gældende fra nu??
:smile23:
ravnbo
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 16/02/2005 19:30

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 8/03/2005 23:42

Hvis generalforsamlingen beslutter at ændre vurderingsform til b, kan vi så samtidig beslutte at vurderingen er gældende fra nu, uden at have en gyldig valuarvurdering, således at vi godkender en stigning uden at have set den


Ja, men det mest ideelle er naturligvis at der foretages vurdering i helhold til b hvorefter resultatet fremlægges til vedtagelse på en generalforsamling.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst